начало » Новини
25.09.2019
Община Враца и Фондация „Искам бебе“ разкриват специализиран кабинет за двойки с репродуктивни проблеми

Във Враца ще бъде разкрит специализиран кабинет, в който двойките с репродуктивни проблеми да получават консултации и медицински прегледи. По този начин няма да се налага лицата да пътуват до градовете София, Пловдив, Варна и др., за да бъдат прегледани от специалист.

За реализиране на проекта, Община Враца осигурява безвъзмездно помещение, намиращо се в сградата на Втора градска поликлиника. Решението бе взето на сесия на Общинския съвет, след предложение от координатора за Северозападна България на Фондация „Искам бебе“ – Здравка Гергова.

Основният ремонт на цялото помещение ще бъде извършен от фирма „Инекс Трейд“, като управителят Илиан Цветков ще извърши реконструкцията на обекта и ще осигури материалите безвъзмездно.

Реализацията на съвместния проект между Община Враца, Фондация „Искам бебе“ и предприемача Илиан Цветков е в изпълнение на политиката на местната администрация за подпомагане на лица с репродуктивни проблеми. За последните 5 години са подпомогнати 62 двойки, като са осигурени до 3 000 лв. на всяка двойка.