начало » Новини
29.09.2019
Откриха паметен знак на директора на Корейския културен център – Ким Чъл Хо

Откриха паметен знак на директора на Корейския културен център – Ким Чъл Хо

На официална церемония, в комплекс „Вестителя“ /Хижата/, бе открита паметна плоча на директора на Корейския културен център – Ким Чъл Хо, във връзка с 2-та годишнина от кончината му.

На събитието присъства изпълняващият длъжността кмет – Мария Попова, която заяви, че Ким е пример не само за подрастващите, но и за всеки гражданин на Враца.

Братът на Чъл Хо - Ким Хо Донг благодари на Община Враца за подкрепата при реализирането на проекта за паметна плоча. „Признателен съм на местната администрация и на Калин Каменов, защото те са хората, които подкрепяха дейността на моя брат и помагаха за осъществяването на идеите му. Радвам се, че паметта на Ким ще остане винаги във вашите сърца, това е и причината, поради която искахме да поставим барелефа в сърцето на Врачанския балкан“ – каза още Хо Донг.

 

Основните моменти от работата на Ким Чъл Хо в България и в град Враца бяха представени от директора на Корейския културен институт – Канг Те Ги, учителят Емилия Паскулева и Цецка Пешовска - един от най-активните участници в събитията, организирани от Корейски културен център – Враца.

  

Паметният знак бе открит от Ким Хо Донг и Димитър Пасков – член на Инициативния комитет „Приятели на република Корея“.

На събитието присъстваха още: близки, приятели, съмишленици и граждани.

Паметта на директора на Корейски културен център – Враца бе почетена с поднасяне на цветя и венци.