начало » Новини
30.09.2019
Заместник-кметът Петя Долапчиева посрещна делегация по проект

Заместник-кметът Петя Долапчиева посрещна делегация по проект

проект

Заместник-кметът Петя Долапчиева прие преподаватели и ученици, участници по международен проект „Включване чрез спорт“, в рамките на Програма „Еразъм+“, чийто партньор е Средно училище „Васил Кънчов“ във Враца.

Държавите, участващи в проекта са – Швеция, Румъния и Турция.

„По време на своето посещение във Враца ще имате възможността да се докоснете до природните забележителности на нашия град, както и до богатото му културно-историческо наследство. Вярвам, че ще изградите трайни приятелства и ще продължите обмена на опит в различни сфери на обществения живот“ – каза в приветствието си Петя Долапчиева.

Срещата продължи с представяне на всеки един от партньорите и на дейностите по проекта, които включват насърчаване участието на учениците в различни спортове, изготвяне на презентации и филми за отделните държави, участващи в проекта, както и създаване на Наръчни с правила за популярни спортове.

В края на дискусията, заместник-кметът и ръководителите на чуждестранните групи си размениха тематични подаръци, представящи забележителностите на отделните страни.