начало » Новини
04.10.2019
Първите четири чисто нови автобуси вече са във Враца

Първите четири чисто нови автобуси вече са във Враца

До дни по линиите на градския транспорт във Враца ще се движат първите чисто нови автобуси. Днес, в депото на „Тролейбусен транспорт“ бяха приети първите 4, от общо 14, екологични превозни средства.

Следващият етап от модернизацията на обществения транспорт е закупуването на 9 чисто нови тролейбуси и 13 чисто нови електробуси. Новият подвижен състав ще покрие нуждите на транспортната схема както в града, така и в населените места на Враца, като по този начин дружеството няма да използва наетите и амортизирани автобуси. Модерните превозни средства ще обхванат населените места на Враца, кварталите „Бистрец“ и „Кулата“, а в града – „Крайречен булевард“, ж.к. „Сениче“, района на ж.к. „Металург“, както и Индустриалните зони.

 

Новопроизведените автобуси – Исузу – Ситибус са с дължина от близо 10 метра, нископодови, с климатична система, вентилация, обособени места за инвалиди и отговарят на всички европейски регламенти и директиви. В сключения договор е предвидена гаранционна поддръжка от страна на фирмата-изпълнител в рамките на 2 години от датата на доставка.