начало » Новини
15.06.2009
Втора среща на Управляващият комитет на проект „SUGAR - Регионални и местни политики за устойчиви добри логистични градски практики”

Втора среща на Управляващият комитет на проект „SUGAR - Регионални и местни политики за устойчиви добри  логистични градски практики”

Заместник кмета на Община Враца Тони Милева присъства в Атина от 09.06 до 10.06.2009г. на втората среща на Управляващият комитет на проект „SUGAR - Регионални и местни политики за устойчиви добри  логистични градски практики” по програма INTERREG IVC, по който общината е партньор съвместно с още 9 европейски държави. (Италия, Англия, Франция, Испания,  Белгия,  Гърция,  Полша,  Словения, Чехия).

SUGAR се фокусира в създаването на инструменти и необходим опит за подкрепа на обществената административна политика в развитието на градската логистика. Проектът предоставя платформа за обмяна на обединени добри практики и също така и диалог в механизма на управление на тези практики.

На срещата беше проведена и Кръгла маса на тема „Управление на градската логистика”, на която бяха представени италианският и гръцкия опит в управлението на зоните за паркинг и изградените центрове за мониторинг на трафика.