Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
29.10.2019
Баба Върба Лазарова от Враца стана на 100 години

Баба Върба Лазарова от Враца стана на 100 години

Своя 100-годишен юбилей посреща днес Върба Лазарова от Враца. Столетницата беше поздравена лично от временно изпълняващия длъжността кмет на Община Враца Мария Попова, която в знак на уважение подари на рожденичката пищна кошница, цветя и поздравителен адрес. „Вашите достойни години са доказателство за богат жизнен опит и мъдрост на столетник. Продължавайте да сте опора на Вашите близки и нека тяхната подкрепа и обич, бъдат Вашата рецепта за дълголетие!“ – се казва в поздравителния адрес.

От своя страна дълголетницата рецитира, написано от нея стихотворение. 100-годишната Върба Лазарова сподели още, че днес, най-много се радва на децата, на природата и на животните. Тя посрещна рождения си ден в компанията на своя син Симеон, внучката си Боряна и 7-годишния си правнук - Светлозар.

Баба Върба е родена на 28 октомври в село Нивянин. През 1954 г. идва да живее със семейството си във Враца. Работила е като шивачка, преподавател по практика, а последните й трудови години са в Опитната станция по бубарство във Враца. Има 2 сина, 4 внуци и 5 правнуци.

 

#
# # # #