Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
29.10.2019
С факелно шествие Враца ще отбележи Деня на народните будители

 В навечерието на 1 ноември - Деня на народните будители, Община Враца организира на 31 октомври факелно шествие под надслов „Да запазим светлината“. Началото на празничната колона ще бъде дадено в 18.00 ч. от площада пред Дома на техниката. В шествието ще се включат представителни групи от врачанските училища, предвождани от портрета на своя патрон.

Пъстрата колона ще премине по ул. „Търговска“ и ще се насочи към паметника на небесния закрилник на Враца – Св. Софроний Врачански, където ще се състои тържеството по повод Деня на народните будите.

В рамките на програмата ще прозвучат стихотворения за българските книжовници, както ще се изнесат кратки данни за бележитите личности, патрони на всички училища във Враца. В знак на почит и признателност към делото и живота на родолюбивите просветители, пред паметника на св. Софроний Врачански, ще бъде поднесен общ гирлянд от цветя.

На 1 ноември, когато честваме Деня на народните будители, всяко едно училище ще постави цветя пред паметника на своя патрон.

#
# # # #