Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
07.11.2019
Калин Каменов: „Вярвам, че с подкрепата на всеки един врачанин, развитието на нашия град ще продължи!“

Калин Каменов: „Вярвам, че с подкрепата на всеки един врачанин, развитието на нашия град ще продължи!“

„Скъпи съграждани, благодаря за доверието и подкрепата. Именно вярата в доброто е онова, което ще ни води и занапред във всяко наше дело. Уверен съм, че всеки един общински съветник и кмет на кметство ще проявява мъдрост, диалогичност и прагматичност при вземането на важните решения за общината, защото само така ще оправдаем гласуваното ни доверие. Безспорно ще има предизвикателства през настоящия управленски мандат, но с общи усилия и вслушвайки се в гласа на врачани, ще устоим на всяка трудност. Един град са хората, които живеят в него, затова искам моите съграждани да продължават да бъдат коректив на местната власт и част от промяната на града. Вярвам, че с подкрепата на всеки от вас, развитието на Враца ще продължи! Благодаря за подкрепата!“ – с тези думи Калин Каменов се обърна към присъстващите на тържественото заседание на Общинския съвет, в рамките на което положи клетва като кмет на Враца за мандат 2019-2023 година. Символите на града – ключът и огърлицата му бяха връчени от областния управител – Малина Николова.

Церемонията по официалното встъпване в длъжност на новоизбраните общински съветници, кмет на Община Враца и кметове на кметства започна с полагането на клетва в присъствието на областния управител, който заяви, че местното самоуправление е основно право на гражданите. „Убедена съм, че всеки от новоизбраните общински съветници и кметове ще се ръководи от разбирането за консенсус и ще отстоява правата на гражданите“ – допълни още Николова.

 

Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий благослови присъстващите на церемонията, като им пожела мъдрост, вяра и сила.

 

Тържественото заседание на Общинския съвет продължи с избор на председател на местния парламент и определяне на състав на комисията за изготвяне на правилник за организацията и дейността му. С 34 гласа „ЗА“ - Нели Стоянова бе избрана за председател на Общински съвет – Враца за мандат 2019-2023 година. „В този мандат ще работим активно, с реални действия, в името на всеки един гражданин“ – каза Стоянова.