Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
07.11.2019
За втора година връчват наградите „Вестител“

В навечерието на освобождението на град Враца, за втора поредна година, кметът Калин Каменов ще връчи наградите „Вестител“. Високите отличия ще бъдат дадени на тържествена церемония на 08 ноември /петък/, от 17.30 ч., в Градската концертна зала. Целта на инициативата е да се поощри гражданската активност сред жителите на града и да популяризира авторите на добрите идеи.

Официалното отбелязване на 142-та годишнина от освобождението на Враца ще се проведе на 09 ноември, от 11.00 ч., пред паметника „Вестителят на Свободата“ в местността Калето /“Хижата“/. Водосвет по случай празника ще отслужат свещеници от Врачанска епархия.

Участие в културната програма ще вземат духов оркестър при НЧ „Развитие”, представителна рота от военно формирование 54 990, група „Хармония” при ЦПЛР- Център за работа с деца-Враца, третокласникът от Начално училище „Иван Вазов“ – Петър Доков и актьорът от Драматично-куклен театър-Враца – Борислав Борисов.

В знак на почит и признателност, пред паметника „Вестителят на свободата” и паметните плочи на руските прапоршчици Данилевский и Велинский, ще бъдат поднесени венци и цветя.