начало » Новини
15.06.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов откри официално 13-то издание на Международния младежки театрален фестивал „Време”

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов откри официално 13-то издание на Международния младежки театрален фестивал „Време”

Кметът пожела на участниците успех и ползотворна работа, както и време, за да успеят да разгледат неповторимите забележителности на град Враца. Община Враца е отпуснала 15 хиляди лева, за да помогне реализирането на феста.

От 12 до 17 юни 2009 година във Враца се провежда поредното тринадесето издание на Международния младежки театрален фестивал “ВРЕМЕ” - 2009, организиран от Община Враца, Младежки дом Враца и Театрална група “ТЕМП” - Враца, първият в България асоцииран член на AITA/IATA  /Международна асоциация на аматьорския театър/.

Фестивал “ВРЕМЕ” е доказал през годините своето високо ниво. В Международната асоциация на аматьорския театър той се определя не като състезание, а като сцена за свободен, неформален творчески обмен между млади театрални творци, представители на различни страни и култури. Фестивалът “ВРЕМЕ” се организира на всеки две години и е едно от най-крупните младежки културни събития в град Враца и региона. В тринадесетото издание на фестивала участват 10 държави: Русия, Латвия, Румъния, Франция, Сингапур, Израел, Иран, Македония, Китай и България. От България са поканени за участие младежки театрални формации от Русе, Варна, София, Перник, Пазарджик, Нови Пазар, Стара Загора и Козлодуй. В съпътстващата програма на форума са включени: II фестивален пленер на художници, изложби, базари, концерти, промоции и творчески работилници..

Н. Божилова