Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.12.2019
Калин Каменов прие делегация от 4 държави

Калин Каменов прие делегация от 4 държави

Кметът Калин Каменов прие гости от четири държави, които участват по международен проект, в рамките на програмата „Еразъм+“. Делегацията включва преподаватели и възпитаници на учебни заведения в Европа, които са партньори на СУ „Васил Кънчов“. Държавите, участващи в проекта „Да изградим мост между поколенията“ са – Полша, Португалия, Кипър и Турция.

„Посланието на проекта е изключително актуално, тъй като мостът между поколенията е един от начините за съхраняване на нашата идентичност. През последните няколко години организираме различни събития, насочени именно към възраждане на изконните ни ценности и традиции. Това е възможност да извлечем най-важните поуки от миналото и да бъдем по-мъдри в настоящето. Вярвам, че участвайки в проекта, ще придобиете много нови знания и умения“ – каза в приветствието си Калин Каменов.

Срещата продължи с представяне на дейностите по проекта, които включват изучаване на културно-историческото наследство на Враца и начина на живот на възрожденските българи. Директорът на СУ „Васил Кънчов“ – Димитър Марков коментира, че по време на своето посещение в града, учениците ще обучават възрастни хора как да си служат със съвременните технологии, ще бъдат посетени клубовете на пенсионера и ще се изготвят презентации и филми.

 

В края на дискусията, кметът Калин Каменов и ръководителите на чуждестранните групи си размениха тематични подаръци, представящи забележителностите на отделните страни.

#
# # # #