Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.12.2019
Враца отбеляза Никулден по стара традиция

Враца отбеляза Никулден по стара традиция

За поредна година, големият християнски празник – Никулден бе отбелязан от врачани по стара традиция – на централния площад „Христо Ботев“. Програмата започна с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий и освещаване на рибен курбан.

„Благодаря ви, че възраждаме българската традиция и отбелязваме Никулден заедно. Именно в дни като този се усеща духът на нашия град и всяко нещо придобива смисъл. И тази година организираме благотворителна изложба на шарани, като със събраните средства ще закупим още легла за Акушеро-гинекологичното отделение в нашата болница. Честит празник!“ – каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово.

 

На всички присъстващи бяха раздадени над 1500 порции от рибния курбан, а празникът продължи с превърналата се в традиция – кулинарна изложба на шарани. Петдесетте риби, приготвени от екипите на детски ясли, градини, учебни заведения и ОП „Социални дейности“, бяха закупени от жители и гости на Враца.

 

На събитието присъстваха още: заместник-кметовете Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на местната администрация Нина Дакева, банкери, директори на детски и учебни заведения, общественици и граждани.

Празничният ден продължава в 16:30 часа, когато  ще бъдат запалени светлините на 8-метровата елха на централния площад, като по този начин ще бъде поставено символичното начало на коледните и новогодишни празници в града.

#
# # # #