Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.12.2019
Над 40-тонен тир премина през централната градска част, водачът е санкциониран

Над 40-тонен тир премина през централната градска част, водачът е санкциониран

Над 40-тонен тир премина неправомерно през централната градска част на Враца, нанасяйки щети на оградни пана, пожарен хидрант и елементи от инфраструктурата. Инцидентът е станал днес, в 05:15 часа, когато тир, управляван от шофьор с ирански произход, движейки се по бул. „Христо Ботев и ул. „Антим I”, неправомерно преминава по централната градска част. Лицето прави опит за маневра на тежкотоварния автомобил в района от сградата на Община Враца до читалище „Развитие“.

Непосредствено след инцидента, звено „Инспекторат“ и служители на полицията в града установяват водача на автомобила.

Комисия от местната администрация е извършила оглед на нанесените щети, като същите са остойностени и заплатени от нарушителя. При инспекцията не са установени поражения и компрометирани участъци на новата настилка в града.

 

В присъствието на лицензиран преводач, на шофьора на тежкотоварното превозно средство е съставен акт от Инспектората за неспазване на чл. 24, ал. 2 от Наредбата за организацията и безопасността на движението, както и от представителите на КАТ – Враца за нарушаване на Закона за движение по пътищата.

Община Враца апелира водачите на тежкотоварни автомобили да използват изградения обходен път, да спазват поставените пътни знаци и вертикалната сигнализация.Преминаването на подобен тип превозни средства в града ще бъде санкционирано от компетентните органи

#
# # # #