начало » Новини
17.12.2019
Кирил Милов за втори път е спортист №1 на Враца

Кирил Милов за втори път е спортист №1 на Враца

Състезателят на Спортен клуб по борба „Ботев - 93“ – Кирил Милов, който през тази година се класира на II място в Европейското първенство-мъже в Румъния, категория 97 кг, беше избран за спортист №1 на Враца за 2019 година. Високото отличие европейският вицешампион Кирил Милов получава за втори път, а спортните успехи, които отново го изстреляха на върха са: II място на държавното лично първенство за мъже в Сливен, I място на държавният личен отборен шампионат във Враца и 22-място на Световното първенство в Казахстан.

Почетната статуетка на спортист №1 на Враца и плакет на неговия треньор – Юлиян Димитров, връчи кметът Калин Каменов. „Искам да поздравя Кирил за това, че втора година е спортист №1 на община Враца. Пожелавам ти да си здрав и да спечелиш олимпийска титла през следващата година. Имаш качествата да го постигнеш, имаш добър треньор, страхотен екип, в лицето на спортен клуб „Ботев-93“ и съм сигурен, че само амбицията, тренировките и здравето ще ти дадат възможността да ни направиш горди с твоите успехи! Пожелаваме ти го от сърце!“-  каза в приветствието си Калин Каменов.

В топ 3 на най-добрите спортисти и тази година се наредиха  Йоан Димитров от СК по борба „Ботев - 93“, с треньор Ангел Петров и неговият съотборник - Стоян Кубатов, с треньор Димитър Найденов.

На четвърта позиция в класацията отново е посочен състезател по борба и това е Светослав Николов. След него на V и VI  място се подредиха лекоатлетите Пламен Петков от СК „Ивайло Младенов“, с треньор Ивайло Младенов и Искрен Иванов от Атлетически клуб „ВРАЦА”, с треньор Альоша Велков.

Под номер седем се класира Росиян Дермански от СК по борба „БОТЕВ - 93”, с треньор Димитър Найденов, на осмо  място бе отличен кикбоксьорът Михаил Велчовски от СК „ПОБЕДА“, с треньор Венелин Янков, следван от Николай Вичев от СК  „БОТЕВ - 93”, с треньор Юлиян Георгиев и на 10-то място е състезателката по тенис на маса от СК „БОБАТА“ - Детелина Петрова, с треньор Любомир Георгиев.

На тържествената церемония бяха раздадени и награди в категорията „Най-перспективен млад състезател“. Отличени с титлата са Антонио Христов, Леонардо Борисов и Калоян Иванов от СК по борба „БОТЕВ- 93”, както и Евелина Иванова – СК по лека атлетика „Ивайло Младенов“ и Емилия Гьонова  от СК „Олимпия“.

Високото признание „Треньор на годината за 2019“ на Община  Враца бе присъдена на заслужилия майстор на спорта и европейски шампион, рекордьор на България в дисциплината скок дължина  Ивайло Младенов - Спортен клуб по лека атлетика „Ивайло Младенов“, който е и почетен гражданин на Враца. Наградата му беше връчена от заместник-кмета Мария Попова.

В класацията за най-добър отбор на Община Враца, призът грабна Спортен клуб по плувни спортове „БОТЕВ – 2000“ – жени, треньор Венетка Начева. Почетната статуетка получи помощник треньорът Радослав Шеремедски от народния представител Красен Кръстев.

Тази година в номинациите за „Спортист на годината на Община Враца“ се включиха 12 клуба с предложения за 33 спортисти в индивидуалните спортове и за 4 отбора, 4-ма треньори и 10 перспективни млади състезатели.

Имената на 10-те най-добри спортисти бяха определени от комисия с председател заместник-кметът Петя Долапчиева и в състав: Ангел Иванов - председател на Постоянната комисия по спорт, туризъм и младежки политики към Общински съвет Враца; Мария Георгиева-младши експерт в Министерството на младежта и спорта за Северозападна България; Маринела Петрова - Директор Дирекция „Образование, здравеопазване и социални дейности“; Денислав Георгиев –изпълнителен директор на Професионален общински футболен клуб „Ботев” Враца; спортните експерти от Община Враца Калин Григоров и Георги Тодоров – старши експерт „Спортни дейности”, както  и спортните журналисти Георги Петров, Иван Въжаров и Емил Дамянов.

В рамките на церемонията бяха отличени и най-добрите футболисти за 2019 година.  Първи своите отличия получиха 12 млади футболни таланти от детско-юношеската школа на „Ботев” Враца: Александър Добчев, Валентин Цветомиров, Денис Милетиев, Денис Русинов, Деян Танчев, Иван Иванов, Людмил Йотов, Мирослав Маринов, Митко Панов, Николай Константинов, Паоло Ценов и Тодор Цонев.

На първо място в класацията на дублиращия отбор на „Ботев” Враца, които играят в А окръжна футболна група, стана Радослав Георгиев, след него се нареди вратарят на аматьорите Христо Георгиев и трети е Борислав Боянов.

 

Вратарят на „Ботев-Враца“ – Красимир Костов спечели първото място в класацията на най-добрите футболисти при професионалистите. Второто място отиде при нападателя Валери Домовчийски, а трети е Петър Атанасов. Отличията им бяха връчени от кмета Калин Каменов.

„Призовавам да вярваме повече в момчетата, защото те имат  нужда от нашата подкрепа. Публиката е 12-ият играч и сме известни с това, че обичаме отбора си, затова Ви призовавам скъпи съграждани да ги подкрепим в този труден момент, когато и шансът, и късметът не е на тяхна страна. Аз съм сигурен, че със селекцията, която ще направим тази зима ще помогнем на нашите класни футболисти. Вярвайте на момчетата, защото те обичат отбора.“ – каза в приветствието си кметът Каменов.

На тържествената церемония присъстваха: народният представител Красен Кръстев, заместник областният управител Мирослав Комитски, заместник-кметовете - Мария Попова и Петя Долапчиева, секретарят на Община Враца – Нина Дакева, общински съветници, спортни деятели, спортисти.