Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.12.2019
Монтираха рампа за инвалиди, финансирана от социалното министерство

Монтираха рампа за инвалиди, финансирана от социалното министерство

„Радвам се, че все повече осъзнаваме като общество, че трябва да бъдем съпричастни и да се подкрепяме. Призовавам Ви да пазите изградената платформа и да продължавате да си помагате.“. Това каза кметът Калин Каменов при откриването на стълбищна платформа в  жилищен блок на ул. „Ген. Гурко“ във Враца.

Специализираната рампа е реализирана по идея на живущите в блока и целта е да се осигури достъпна среда на тяхната съседка - 44-годишната Анна Николова, която е с тежко заболяване и това налага придвижването й с инвалидна количка. „Благодаря на всички съкооператори, с чиято помощ бе осъществен този проект“, сподели Анна Николова.

Монтирането на стълбищната платформа за хора с увреждания е реализирана по проект на Министерството на труда и социалната политика. Стойността на договора е 18 000 лв. и рампата е изградена за срок от 3 месеца. Домоуправителят на жилищната кооперация – Тодор Тинковски благодари на община Враца за подпомагане в изготвянето на документите по проекта и допълни, че той е и единственият одобрен от социалното министерство в Северозападна България.