начало » Новини
06.01.2020
Враца почете 172 години от рождението на Христо Ботев

Враца почете 172 години от рождението на Христо Ботев

Пред паметника на Христо Ботев във Враца беше отбелязана 172-годишнината от рождението на великия българин. В рамките на честването бяха изнесени кратки биографични данни за поета-революционер. В знак на признателност пред живота и делото на Войводата бяха поднесени венци и цветя. На честването присъстваха кметът Калин Каменов, областният управител Малина Николова, председателят на Общинския съвет-Нели Стоянова, заместник областният управител Мирослав Комитски, заместник-кметът Мария Попова, общински съветници,  директорът на Регионалната библиотека Силвия Врачовска, директорът на Регионалния исторически музей Георги Ганецовски, общественици, ученици, граждани.
Честванията по повод 172 години от рождението на Христо Ботев ще продължат с Ботева вечер, която ще се проведе от 16:00 ч. в  Регионалния исторически музей. В лекторията участие ще вземат възпитаници на 7 училища от града, както и преподаватели по история. Животът и творчеството на революционер ще бъдат представени в изложбата „Истината е свята, свободата е мила“, която ще бъде подредена в художествената галерия на културната институция в града.
Мероприятията, свързани с отбелязването на годишнината от рождението на националния герой, се организират от Община Враца и Регионален исторически музей.