начало » Новини
17.01.2020
Калин Каменов: „Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който нарушава законите”

Калин Каменов: „Ще бъдем безкомпромисни към всеки, който нарушава законите”

    „Започна премахването на изхвърлените животински отпадъци в района на „Ботев път”. От сутринта експерти от местната администрация, съвместно с компетентните органи извършиха проверка на терен и са предприели конкретни действия по премахването на останките. Органите на реда издирват извършителите, като се преглеждат и записите от стационарните камери. Категоричен съм, че ще бъдем безкомпромисни към всеки, който си позволява да нарушава законите по подобен безцеремонен начин. Затова от тази година ще разширим и структурата на Инспектората, като обсъждаме възможността за 24-часови смени на екипите”- това каза кметът Каменов на брифинг по повод изхвърлените животински остатъци в района на Ботев път.

 

 

 

   Областният управител Малина Николова коментира, че в рамките на извънредното заседание на комисията е обсъдена възможността за поставянето на мобилни камери в определени райони и по-чести проверки.

 

   Към момента екипи на Пожарна безопасност започнаха премахването на останките, като същите ще бъдат предадени на мобилна група за екарисаж. След извозването им, районът ще бъде дезинфекциран.