Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.01.2020
Стартираха номинациите за престижните отличия на Община Враца

    По традиция, с отличието „Почетен гражданин“ се удостояват лицата с особен принос в областта на хуманитарните дейности, обществено-политическия, стопанския, социалния, културния или спортния живот на града. Предложения в тази категория могат да правят граждани, общински съветници, институции, сдружения, кметът на Община Враца, както и председателят на Общинския съвет в града.
    Високите звания се удостояват в рамките на Ботевите чествания  и освен отличието „Почетен гражданин“ ще бъде присъден и ежегодният приз „Наградата на Враца“. Отличени в тази категория могат да бъдат творци, общественици, творчески състави и организации, които развиват дейност в сферата на изкуството, културата, образованието, здравеопазването, медиите, социалната сфера, както и в спорта. С „Наградата на Враца” могат да бъдат удостоявани български и чуждестранни граждани със заслуги в съответните области.
    Предложенията за званието и наградата на Община Враца трябва да бъдат адресирани до Общинския съвет до края на месец март 2020 година.
    Номинациите ще бъдат разгледани от комисия, с председател кметът Калин Каменов. В състава присъстват още: председателят на Общинския съвет, общински съветници, общественици, носители на наградите на Враца.
    Церемонията по връчване на двата приза ще се проведе на 1 юни - в Деня на Враца, по време на тържествената сесия на местния парламент.