Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
25.06.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и заместник-кметът по строителство Светла Кръстева посетиха обектите, които са в ремонт по проект „Красива България.

Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и заместник-кметът по строителство Светла Кръстева посетиха обектите, които са в ремонт по проект „Красива България.

Община Враца спечели два проекта по програма "Красива България 2009" и подписа меморандум по изпълнението им със социалното министерство - "Ремонт на фасадата и оформление на дом "Асен Златаров", за който се осигуряват 145 690,96 лв. и "Ремонт на фасадата и оформление на Психодиспансера", който е за 153 974, 45 лв. Половината от сумата за двата обекта се осигурява от Община Враца. Инж. Тотю Младенов и зам.-кметът Светла Кръстева се запознаха на място с ремонтните дейности и качеството на изпълнение.
Сградата на Дома за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи "Асен Златаров" е построена през 1967 г. Домът е с капацитет 88 места. През 2008 г. са настанени 76 деца от цялата Врачанска област. Децата на възраст от 7 до 20 години. Изпълнител на ремонтните дейности и фирма „ЕКСА” АД, гр. София. Ръководителите на фирмата благодариха за изключително доброто сътрудничество с Община Враца и Бюро по труда. Чрез Бюрото по труда са наети 9 безработни, които ще бъдат трайно заети през следващите няколко месеца. В Дома ще се направи нова хидро и топло изолация, външно фасадно саниране, вертикална планировка, ремонт на спортната площадка. След приключване на ремонтите дейности разходите за отопление ще се понижат до 20%. Ремонтът ще продължи три месеца, а крайният срок за приключване е 21 август 2009 година.
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов посети и Диспансера за психиатрични заболявания със стационар – Враца. По думите на управителя на диспансера д-р Надя Иванова, ремонтът е чакан от години. Дейностите по договора се извършват от фирма „Терк-2004” ЕООД, гр. Пловдив и включват топло и хидро- изолация, вертикално планиране и др. Срокът на приключване e 21 август 2009 г. Наети са 11 безработни лица от Бюро по труда във Враца. Санирането на Диспансера ще понижи разходите за топло енергия до 20%.
Всички срокове и ремонтни дейности се спазват в срок, установи проверката.

Н. Божилова