Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.06.2020
Врачанска фирма инвестира 18 млн. лв. за изграждането на нов завод

Врачанска фирма инвестира 18 млн. лв. за изграждането на нов завод

    Врачанската фирма „Лесто Инвестмънт“ ЕООД ще инвестира близо 18 млн. лв. за изграждането на производствена сграда за обработка на метали. Новият завод ще бъде на мястото на бившия ВРЗ „Вола“, като площта на терена е 78 дка. Първоначално броят на заетите работни места ще е 70, като с увеличаване на производството наетите служители ще бъдат над 200.
    Началото на строителството бе поставено на официална церемония. Кметът Калин Каменов заяви, че това е поредната инвестиция, която ще осигури качествени и добре платени работни места. „Във време, в което се говори за икономическа криза и загубени работни места, във Враца даваме началото на инвестиция, която ще осигури препитание на над 200 семейства от града.     
    Същевременно, фирмите, които ще реализират строително-ремонтните дейности, отново са от нашия град. Вярвам, че с общи усилия и с подкрепата на правителството, ще продължим икономическото развитие на Враца и до края на годината тук ще работят трите нови завода “ – каза кметът Каменов и пожела успех на инвеститора и строителите.


    Министър Петя Аврамова коментира, че градът става предпочитано място не само за чуждестранни инвеститори, но и за местни предприемачи. Регионалният министър допълни, че в следващия програмен период ще се разшири обхватът на инвестициите в Северозапада.
    Управителят на фирма „Лесто Инвестмънт“ ЕООД – Ивайло Гладнишки бе категоричен, че чрез реализирането на новата производствена база, ще се продължи развитието и на професионалното образование в града.
    Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Аспарух, а символичното начало на строежа бе поставено от кмета Калин Каменов и Ивайло Гладнишки.


    На официалната церемония присъстваха още: областният управител Малина Николова, представители на бизнеса и граждани.
    Новата производствена база на „Лесто Инвестмънт“ ще бъде изградена със средства от Регионалния фонд за градско развитие, банка „ДСК“ ЕАД и собствени средства на инвеститора. Към момента местната фирма е с над 25 години опит в изработката на метални изделия за машини и съоръжения, намиращи приложение в различни сектори на промишлеността.