Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.06.2020
Община Враца с нов заместник-кмет по строителство и устройство на територията

Община Враца с нов заместник-кмет по строителство и устройство на територията

Инж. Цветан Стойчков е новият заместник-кмет по строителството в местната администрация. През последните 3 години заема длъжността „главен инженер“ в Община Враца, като работата му е съсредоточена в контрола на строително-ремонтните дейности на обекти, финансирани със средства от европейския съюз или от местния бюджет.

Като заместник-кмет, с ресор „Устройство на територията“, инж. Цветан Стойчков ще се занимава с изпълнението на всички инфраструктурни проекти, които реализира Община Враца, както и с дейностите по благоустрояване и озеленяване. Сред основните му приоритети са е опазването на чистотата и ефективното управление на отпадъците.

Цветан Стойчков завършва Русенския университет, със специалност „Машинен инженер“. Сферата му на дейност в последните 20 години е насочена към осъществяване на строителен надзор, контрол на строителство, проектиране, изготвяне и съгласуване на проекти. На 42 години е, семеен, с две деца.

Програмите, проектите и обществените поръчки ще се ръководят от Мария Попова. Образованието и здравеопазването попадат в ресора на Петя Долапчиева.