начало » Новини
16.06.2020
Признание и награди за най-активните доброволни кръводарители

Признание и награди за най-активните доброволни кръводарители

    По повод Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител във Враца бяха наградени най-изявените доброволци. Отличията се присъждат за първи път по инициатива на Община Враца и отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ „Христо Ботев“.


    Тримата най-активни кръводарители - Динко Динков, Димитър Яков, Румен Цонов бяха наградени с почетен плакет и детска рисунка от кмета Калин Каменов. „Искам да благодаря на всички Вас, които дарявате, защото Вашият жест спасява животи. Дарителството е добродетел, който трябва да се възпитава, да се стимулира и да се надгражда. За мен е важно да се знаят, хората, които помагат и хората с големи сърца. Благодарим Ви!“ – каза при връчването на призовете кметът Каменов.
    Началникът на отделението по трансфузионна хематология – д-р Яна Апостолова благодари на всички кръводарители за проявената съпричастност и милосърдие. „Днес, Вие сте нашите герои. Вие и вашия мълчалив подвиг, дарявайки частица от себе си, за да спасите някого, когото непознавате. Гордеем се с Вас и Вашият пример по човеколюбие.“ Д-р Апостолова връчи почетни грамоти и детски рисунки на още 11 доброволни кръводарители.


    На събитието присъстваха заместник-кметът Петя Долапчиева, медицински сестри, представители на общинска администрация.
    В рамките на програмата участие взеха изпълнители от квартет „Хармония“ към ЦПЛР „Център за работа с деца“, с ръководител Маргарита Данаилова.