начало » Новини
18.06.2020
До 30 юни плащаме с отстъпка местните данъци и такса за битови отпадъци

         Заплащането на данъка върху недвижими имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци към Община Враца с 5% отстъпка изтича на 30 юни.

Без промяна остават сроковете за погасяване на местните данъци и такси на две равни вноски, като до 30 юни е първа вноска и до 31 октомври – втора вноска. След тези дати се начисляват и дължат съответните законови лихви.

Плащанията се приемат: на касите в Дирекция „Местни данъци и такси“ в сградата на община Враца – в брой срещу издадена в момента приходна квитанция /с възможност и за плащане с карта чрез ПОС терминално устройство/; по банков път – през всяка една от съществуващите банки на територията на страната, по сметката на Общината, обслужвана от Банка ДСК; на касите на пощенските станции и Изипей в цялата страна.

За улеснение на данъкоплатците е създадена възможност за плащане от страната и чужбина дистанционно с банкови карти чрез виртуален ПОС терминал, през сайта на община Враца: www.vratza.bg, без комисионни за картодържателите – платци.

За два месеца от тази възможност са се възползвали 258 данъчно задължени лица, като са осъществени 644 плащания на стойност 101 045 лева.