Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.07.2009
Досегашният управител на офиса на фондация „Ханс Зайдел” в Брюксел Маркъс Ръс изпрати писмо до кмета на община Враца инж. Тотю Младенов и своите партньори в България

С писмото той ги уведомява, че от 1 юли 2009 г. напуска заемания до сега пост в бюрото на фондацията и неговото място ще заеме Кристиян Форстнър. В писмото на Маркус Ръс пише още:
„Позволете ми да Ви благодаря за Вашето отлично сътрудничество, подкрепа и Вашата вяра във Фондацията през последните години, знаейки че само думите не могат да изразят моята признателност. Ще бъда наистина щастлив ако поддържаме връзки помежду си в тясно сътрудничество, както до сега.”
Фондация „Ханс Зайдел” носи името на баварския политик Ханс Зайдел /1901-1961/, който е съосновател на партията ХСС, известен като „архитектът на модерна Бавария”. „В служба на демокрацията, мира и прогреса” – това е мотото на Фондация „Ханс Зайдел”, която се занимава с образователна дейност за свободно развитие на личността, социална отговорност и солидарност. Фондацията има проекти в 55 страни, а нейният екип от специалисти е осъществил 7200 семинара със 167 000 участници. В Средна, Източна и Югоизточна Европа Фондация „Ханс Зайдел” работи в областите обществено-политическо обучение, съдействие на администрацията, създаване на институции в правителствения и гражданския сектор. Най-общо целта е да помогне процеса за хармонизиране на местните стандарти с европейските, да повиши готовността за предотвратяване на кризи и да минимизира опасността от конфликти.

П. Ганчовска

#
# # # #