Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.07.2009
Нов завод за автоматични прекъсвачи на водещата компания в областта на електрооборудването и индустриалния контрол "Шнайдер електрик" ще бъде открит във Враца

Това е единственият завод на френската компания по света, в който ще се произвеждат този вид прекъсвачи. По-голямата част от продукцията е предназначена за износ. Инвестицията, която "Шнайдер" ще направи през първите години е няколко милиона евро.
Новият завод на дружеството ще бъде изграден в помещение, което община Враца ще предостави. Повече от 6 месеца Община Враца преговаря с представители на френската компания. Заводът ще е първият изграден на територията на Северна България и вторият в страната. Надяваме се най-късно да края на тази година и началото на следващата заводът да отвори врати, коментира инж. Тотю Младенов. Първоначално ще бъдат открити 300 работни места, като 80% от тях ще са жени. На по-късен етап в производството могат да бъдат заети до 700-800 души. Заплатите ще започват от 600 лв.
Вече са водени разговори с фирмата да се изпратят на обучение специалистите, които ще ръководят завода. Това е една изключителна добра инвестиция в условията на икономическа криза, каза още инж. Младенов. Schneider Electric е мултинационална компания и световен лидер в областта на електроразпределението и индустриалната автоматизация. Компанията притежава богатия опит и традиция на своите глобални търговски марки Merlin Gerin, Telemecanique, Square D, както и на 120 специализирани локални марки. Тя присъства в 190 страни, осигурявайки работа на над 112 000 служители.

Н. Божилова

#
# # # #