Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.07.2009
Всички училищни автобуси ще бъдат съхранени и консервирани до 15 септември

Със заповед на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов училищните автобуси трябва да бъдат спрени от движение през летния период. Те ще се използват единствено за превоз на ученици. От началото на тази седмица управителят на „Автобусни превози” Георги Яков е освободил и подходящи паркоместа в гаражите на автобусното дружество.

Автобусите са измити, преминали са през технически преглед и консервирани, според изискванията за техническа изправност, при престой в рамките на следващите два месеца, коментира Георги Яков. Училищните автобуси означават гаранция за безопасността на децата поради тази причина не може да си позволим повече от два месеца да останат без охрана, коментира зам.-кметът Силвия Драйчева. Училищните автобуси бяха предоставени от Министерството на образованието като част от програмата за оптимизация на училищната мрежа.

Пак от днес всички автобуси, собственост на „Автобусни превози” ще преминат на задължителна техническа проверка, извършена от ДАИ. Особено внимание ще се обърне на автобусите над 15 години. По думите на Георги Яков всички превози са изрядни.

Н. Божилова