Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.07.2009
Две нови сметосъбиращи машини пристигнаха днес във Враца

Две нови сметосъбиращи машини пристигнаха днес във Враца

На събитието присъстваха кметът  на община Враца инж. Тотю Младенов, зам. кметът по строителство Светла Кръстева, управителят на общинското дружество БКС Иван Младенов, търговският представител на фирма „FAUN” за Източна Европа Юрген Тиразе.

Фирма "FAUN" се гордее с община Враца, каза Юрген Тиразе. Всички ние гледаме на нея като пилотна община за България, която първа поръча новите сметосъбиращи машини. След нея се нареждат община Благоевград и Бобовдол. С новите две, които струват над 400 хиляди лева, паркът на БКС вече има четири нови машини. Юрген Тиразе представи и предимствата на новата техника. По думите му те не се нуждаят от много поддръжка, значително намаляват разходите за гориво и престой, улесняват работата на служителите. Юрген Тиразе каза още, че същественият принос е на община Враца и на кмета на общината. Да се осигури такава техника в условията на световна икономическа криза е героизъм. Враца е европейски град, след като общината има като приоритет чистотата на града, обобщи Тиразе.

Аз съм радостен, че това което си обещахме преди 20 месеца вече е факт, коментира инж. Тотю Младенов. Работи се за оптимизиране на разходите и увеличаване на приходите. Вложените инвестиции много бързо се възстановяват. БКС вече ще има възможност дори да предлага външни услуги и да сключва договори със съседни общини, като по този начин ще има и повече приходи. Жителите на община Враца в скоро време ще почувстват ефекта от новата техника, обеща управителят на БКС Иван Младенов.