Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.08.2009
Френският посланик Етиен дьо Понсен поздрави бившия кмет на Враца Тотю Младенов по повод назначаването му за министър на труда и социалната политика

     През близо двегодишния си мандат като кмет на Враца Тотю Младенов установи тесни контакти с Френското посолство, представи инвестиционните възможности на нашия град пред френския бизнес и възстанови партньорските отношения между градовете Враца и Вилньов-льо-Роа във Франция.

     „Пазя много хубав спомен от нашата среща в Резиденцията през май, по случай посещението на френската делегация, ръководена от Дидие Гонзалес, Депутат-Кмет на Вилньов-льо-Роа, която посети празника на Враца – пише още в писмото си Френският посланик и продължава – В тази връзка искам да пожелая сътрудничеството свързващо двата града, което се скрепи с меморандум за побратимяване подписан на 31 май 2009 г. да продължи с все същия динамизъм”.

     В писмото си Етиен дьо Понсен припомня, че през 2009 г. се навършват 130 години от установяването на дипломатически отношения между България и Франция и изразява готовност да окаже подкрепата си в изпълнението на отговорната мисия поверена на новия министър на труда и социалната политика от министър-председателя Бойко Борисов. База за развитие на двустранните отношения във всички сфери включително и в социалната дейност дава подписаното миналата година в Париж Споразумение за стратегическо партньорство между България и Франция.

            П. Ганчовска

#
# # # #