Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
06.08.2009
Община Враца, РПУ, КАТ и Регионална дирекция „Автомобилна администрация” започват системни проверки за санкциониране на нерегламентирани пътнически превози на територията на община Враца

     През последните месеци в община Враца са зачестили сигналите за извършване на таксиметрови услуги от лица, които не отговорят на законовите изисквания за извършване на обществен превоз на пътници. В много от селата и на различни места в града са се появили така наречените „такситаджии”, които осъществяват транспортни услуги.

     Община Враца алармира, че тези превозвачи нямат най-важното – задължителната застраховка на местата, гарантираща обезщетение при евентуални пътни злополуки. От друга страна използването на тези нелегитимни таксиметрови автомобили крие опасност от намаляване курсовете на градския транспорт и съкращаване на цели транспортни линии до селата в община Враца. от „Автобусни превози - Враца” отдавна предупреждават за възможно спиране на автобуси до някои села, което крие опасност от блокиране на комуникациите с общинския център.

            П. Ганчовска

#
# # # #