начало » Новини
18.08.2009
Над 30 деца на възраст до 10 години от селата Мраморен и Вировско получиха днес дрехи, обувки, играчки

Над 30 деца на възраст до 10 години от селата Мраморен и Вировско получиха днес дрехи, обувки, играчки

     Временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева и зам.-кметът по здравеопазване и социални дейности д-р Слави Георгиев предоставиха дареното на децата и техните семейства. По думите на Светла Кръстева, това е само малка част от социалната програма на община Враца, която в момента се реализира. Децата ще бъдат приоритет и за в бъдеще.

     В този труден момент, когато средствата не достигат, се опитваме да помагаме на децата в неравностойно положение и да насърчим тяхното образование, каза още Светла Кръстева. Д-р Слави Георгиев от своя страна заяви, че това е първата стъпка на гражданското общество във Враца. Към инициативите трябва да се включат повече правителствени и неправителствени организации. Община Враца доказва за пореден път, че мисли за децата не само на Коледа и Нова година, защото те са нашето бъдеще, коментира д-р Слави Георгиев.

     Десет чувала с употребявани дрехи, обувки и играчки събраха врачани за децата в затруднено материално положение от селата Вировско и Мраморен. Благотворителната акция за събиране на дрехи и обувки за деца до 10 години продължи само няколко дни в началото на август. Минути след получаване на дарението голяма част от децата „познаха” с радост своите дрехи и обещаха, че ще ги пазят за първия учебен ден, защото родителите нямат средства да закупят нови.

                Н. Божилова