начало » Новини
20.08.2009
Консултанти и експерти от Община Враца ще изготвят бизнес-план за развитие на хранително-вкусовата зона във Враца

Консултанти и експерти от Община Враца ще изготвят бизнес-план за развитие на хранително-вкусовата зона във Враца

     Съдържанието и сроковете за изготвяне на бизнес-плана бяха обсъдени на работна среща между временно изпълняващия длъжността кмет на Враца Светла Кръстева, строителни и маркетингови експерти от Община Враца и представители на консултантската фирма ИКАП.

     Изготвянето на документ за планиране развитието на индустриалните зони и привличането на инвеститори е заложено като дейност в първата фаза на проекта, който Община Враца изпълнява по Програма ФАР, Бюджетни линии BG 2005/ 017-586.04.01 и BG 2006/ 018-343.10.03 „Развитие на индустриални зони”. Проектът включва рехабилитация на Хранително-вкусова зона – Враца на стойност 1,5 млн. лв. за ремонт на ул. „Илинден”, ул. „Бистрешка”, улица от бул. „В. Кънчов” до Котелно Месокомбинат и от бул. „В. Кънчов” до фирма „Лалов & Вачев”, както и обновяване на водопровод и изграждане на канализация по последните две улици. Проектът се ръководи от Министерството на регионалното развитие и благоустройство и Министерството на икономиката и енергетиката.

     Целта е до края на септември тази година Община Враца да разполага с план за развитие на индустриалната зона, разкриващ вижданията на местната власт за бъдещото му инфраструктурно развитие и привличане на стратегически инвеститори. Това значително ще улесни бъдещото кандидатстване на Общината по проекти за други дейности в Хранително-вкусовата зона, както и работата по кандидатстване за финансиране на рехабилитацията на другите две индустриални зони във Враца.

                П. Ганчовска