начало » Новини
24.08.2009
Министърът на труда и социалната политика инж. Тотю Младенов и министърът на физическото възпитание и спорт Свилен Нейков прерязаха лентата на обновения стадион във Враца

Министърът на труда и социалната политика инж. Тотю Младенов и министърът на физическото възпитание и спорт Свилен Нейков прерязаха лентата на обновения стадион във Враца

Временно изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева плисна менчето, за да върви на спорта във Враца по вода. На откриването присъства областният управител на Враца Пепа Владимирова, председателят на БФС Борислав Михайлов, зам.-кметове, представители на община Враца, изявени спортни деятели. Над две хиляди души уважиха откриването и бурно аплодираха новата придобивка. Светла Кръстева припомни, че в сектор „В” са монтирани 2 200 пластмасови седалки. Средствата за възстановяването на сектор “В” на стадион “Христо Ботев” са осигурени от община Враца и са в размер на 257 000 лева. Фирмата изпълнител е “ТЕРК 2004” ЕООД, гр. Пловдив. Преди година изцяло е ремонтиран сектор “А”, където са поставени 2 800 нови седалки, отговарящи на изискванията на лицензионната комисия. Извършен е основен ремонт на битовите помещения, обновени са баните, както и външните тоалетни. Изцяло е реконструиран и разширен външният североизточен вход, съобразен с противопожарните норми. За миналогодишния ремонт отново община Враца предоставя парите, които са в размер на близо 300 хиляди лева, коментира изпълняващият длъжността кмет Светла Кръстева.

            Много съм щастлив, че мога да присъствам във Враца, за да открия тази придобивка, коментира министърът на труда и социалната политика инж. Тотю Младенов. Смятам, че това, което направихме през последните няколко години във Враца, за стадиона и за спорта като цяло, трябва да продължи. Надявам се през следващите две или три години Враца да има един модерен стадион и хората да се радват на спортните успехи на нашите футболисти, каза още инж. Тотю Младенов.

            Минути преди да разреже лентата министър Свилен Нейков се обърна към врачани с думите: Искам да ви кажа че с удоволствие съм във Враца. Пристигнах тук и се запознах с повечето спортни обекти. Ще се опитаме развитието и ремонта на спортните бази да се случи в следващото правителство. Нека след три години да отчетем резултатите. И да режем повече ленти, но след като обекта е завършен изцяло. С този амбициозен екип във Враца това със сигурност ще се случи, каза още министър Нейков.

            Пред погледите на двама министри „Ботев” Враца записа убедителна победа. "Ботев" - Враца победи "Балкан" - Ботевград в домакинския мач от третия кръг на Западна "Б" футболна група с 3:1. Това е и втора победа за новакът в "Б"група.

                Н. Божилова