начало » Новини
04.09.2009
Кметът на Община Враца г-жа Светла Кръстева ще бъде официален гост на празника на Детска ясла № 6 и кръстница на детското заведение, за да му даде името „Приказка”

    Тържеството ще се състои на 7 септември 2009 г от 10.30 ч.. За всяка една от четирите групи, г-жа Кръстева е предвидила подаръци - играчки и пособия, съобразени с възрастта и подпомагащи развитието на децата. От името на Общински съвет Враца, неговият председател – д-р Костадин Шахов, ще подари компютърна техника за нуждите на педагогическия екип. Водосвет за здраве и благополучие ще отслужи Негово Преосвещенство Траянополски Епископ Киприян.
    От новата учебна година, децата и колективът на детска ясла “Приказка” ще се радват на изцяло обновена сграда, чийто ремонт е на обща стойност половин милион лева, като 105 хиляди лева са осигурени от Община Враца. Останалата сума е финансирана по проект „Оперативна програма – Регионално развитие”. Реновацията включва фасадно боядисване, подмяна на покривната конструкция, вертикална планировка и тротоарни площи, нова дограма. Основно са ремонтирани всички занимални, кабинети, спални и мокри помещения. Обособени са медицински „филтри” за всяка една от групите в детската ясла.

Н. Гетова