Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.09.2009
Училищата в община Враца са готови за старта на новата учебна година

     Началото на новата учебна година във Враца ще бъде дадено в един и същи час в училищата в цялата община, съгласно препоръките на министъра на образованието Йорданка Фандъкова. Училищата са готови да започнат учебната година, въпреки продължаващите ремонти в голяма част от тях.

     „Важно е родителите да знаят, че ремонтите се извършват съгласно предварително утвърдения график за изпълнение на дейностите по Оперативна програма „Регионално развитие – Подобряване на образователната инфраструктура” и това няма да попречи на учебния процес”, посочи заместник-кметът по образование в Община Враца Силвия Драйчева. По програмата тече ремонт в девет училища и четири детски заведения. Тя добави, че ремонтите са започнали през декември 2008 и продължават при непрекъснат график, без това да е навредило на учебния процес миналата година. Добрата организация от страна на училищните ръководства ще позволи нормалната работа и през тази учебна година, увери Силвия Драйчева.

     „Враца получи уникалния шанс за две години да усвои близо 8 млн. лв. за подобряване на училищната база. Нещо, което голяма част от общините в България не успяха да постигнат и в момента имат огромни проблеми пред старта на учебната година” напомни заместник-кметът по образование.

     Според графика за ремонтните работи в училищата ремонтите ще продължат до началото на 2010 г.

                П. Ганчовска