Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.09.2009
Вълшебното име „Приказка” ще носи от днес детска ясла №6

Вълшебното име „Приказка” ще носи от днес детска ясла №6

            Кръстница на обновеното детско заведение стана кметът на Община Враца Светла Кръстева. Събитието уважиха председателя на Общински съвет Враца д-р Костадин Шахов и зам.-кметовете на община Враца Тони Милева и д-р Слави Георгиев.

            За мен е чест и удоволствие да бъда кръстница на това прекрасно детско заведение, заяви по време на церемонията, кметът на Враца Светла Кръстева. По думите и община Враца си е поставила не леката задача през последната година и половина от мандата си всички детски заведения да придобият европейски вид, а децата да се чувстват щастливи и да получават качествени грижи, които ние сме длъжни да им осигурим, каза още тя.

            По стар български обичай от детската ясла дариха кръстницата си с бяла ленена кърпа. Светла Кръстева и директорката Цветанка Петкова разразяха лентата на обновеното детско заведение. Гостите бяха посрещнати с много музика, песни и танци, които децата бяха подготвили специално за тях.

            За всяка една от четирите групи, г-жа Кръстева беше предвидила подаръци - играчки и пособия, съобразени с възрастта и подпомагащи развитието на децата. От името на Общински съвет Враца, неговият председател – д-р Костадин Шахов, подари компютърна техника за нуждите на педагогическия екип. Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Преосвещенство Траянополски Епископ Киприян.

  

  

            Детска ясла “Приказка” е с изцяло обновена сграда, чийто ремонт е на обща стойност половин милион лева, като 105 хиляди лева са осигурени от Община Враца. Останалата сума е финансирана по проект по Оперативна програма „Регионално развитие”.

                Н. Божилова