Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
07.10.2009
Филиал на ЦДГ „Българче”, кв. Кулата откри новата учебна година

Филиал на ЦДГ „Българче”, кв. Кулата откри новата учебна година

            Изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева и заместник-кметът по образование Силвия Драйчева присъстваха на тържество в детската градина в кв. Кулата по повод откриването на новата група с благозвучно име „Маргаритка” и началото на учебната година. През миналата учебна година детското заведение са посещавали 25 деца, през 2009 г. броят им е нараснал до 52 от кв. Кулата и с. Нефела.

            В словото си към присъстващите директорът на детското заведение Калинка Дуранкиева сподели, че само преди броени месеци не вярвала, че ще постигнат подобен успех. В условията на демографска криза днес в квартал Кулата се открива нова група”. Успехът е и благодарение на изключителното съдействие от страна на местната управа, в лицето на Светла Кръстева и Силвия Драйчева. Днес 52 деца прекрачват прага на детското заведение. 27 от тях не са били обхванати в системата на образованието. Родители, учители и гости на тържеството заявиха, че имат повод за гордост. Децата се чувстват прекрасно, а родителите имат потребност децата да се обучават и развиват. Персоналът благодари и за оказаното доверие. По думите на зам.-кмета по образование Силвия Драйчева е направена е първата крачка към постигане на образователните цели - да се даде равен старт и достъп до качествено образование.

            За децата от квартал Нефела е осигурен безплатен превоз до детската градина. От тази учебна година в детската градина ще получат като допълнителна услуга безплатно обучение по английски език и безплатно обучение по хореография. Осигурени са комплекти и учебни материали за всяко едно дете. Фирма „Нутела” е осигурила лакомства за детската градина. Подаръци бяха получени от фирми, граждани и приятели на детското заведение.

            Община Враца е осигурила за всички деца нови дюшеци, два климатика, книжки. През лятото е извършен частичен ремонт на сградата. Изпълняващият длъжността кмет на община Враца Светла Кръстева, поздрави всички присъстващи и пожела на малчуганите много щастливи мигове. Ние ще продължим, съвместно с отдел „Образование” да работим в посока осигуряване адекватна грижа за нашите деца, заяви още Светла Кръстева. По традиция тя плисна менче с вода, за да е спорна учебната година и въведе новата детска група в ремонтираната стая.

                Н. Божилова

#
# # # #