Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
14.10.2009
Враца отбелязва Международния ден на интензивното ходене на 17 октомври

            Стартът на инициативата ще бъде даден в събота от 10.00 ч. на градския стадион "Христо Ботев". Маршрутът, по който ще преминат участници от всички възрасти е с дължина 3 км. в границите на спортния комплекс. Очаква се в проявата да се включат над 300 ученици от училищата в град Враца и граждани. Заместник-кметът Тони Милева отправи покана към всички граждани и увери, че метеорологичните условия няма да попречат на ентусиазма на участниците, които ще се включат в инициативата за популяризиране на извънкласните дейности и здравословния начин на живот чрез най-леснодостъпната и естествена физическа активност – ходенето. За участниците са предвидени 250 награди, които ще бъдат разпределени чрез томбола.

            Международният ден на интензивното ходене се провежда в над 50 страни като част от програмата на Международната Асоциация "Спорт за всички" със съдействието на Международния олимпийски комитет и Световната здравна организация. Във Враца денят се отбелязва за девета поредна година под патронажа на Държавната агенция за младежта и спорта. Съорганизатори са Община Враца, "Спортни имоти" ЕООД и Младежки дом - Враца.

            Всички, които желаят в този ден да повдигнат своя тонус, могат да се включат в инициативата. Най-важното е, че победители са всички, които изминат разстоянието от три километра и станат част от световната идея за по-активен живот.

            П. Ганчовска

#
# # # #