Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.10.2009
За увеличаване броя на полицейските постове на територията на града се договориха на работна среща началникът на Областна дирекция Полиция Росен Иванов и Секретарят на Община Враца Пламен Кръстев

     От вчера, 29 октомври е увеличен броят на полицейските постове, които ще контролират ключови места в града – улиците, включени в Синя зона, кръстовища и др. Съгласно постигнатата договореност строгите мерки ще продължат докато се подобри дисциплината на водачите и спазването на Закона за движение по пътищата. Пътна полиция има възможност ежедневно да осигури до 7 полицейски поста, които да контролират паркирането във Враца.

     Извънредните мерки се налагат поради непрекъснатите сигнали за нерегламентирано спиране и паркиране от страна на граждани, медии, фирмите, осъществяващи обществения превоз на пътници, фирмата, отговаряща за сметосъбирането и сметоизвозването и служителите на общинската фирма „Паркинги и гаражи”.

     Общинската администрация призовава всички водачи на автомобили да спазват стриктно изискванията на Закона за движение по пътищата, да се съобразяват с особеностите на градската среда и изискванията за безопасност на пешеходците и останалите участници в движението.

            П. Ганчовска