Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
02.11.2009
Училищата на територията на община Враца са в грипна ваканция

Със заповед на Регионалния инспекторат по образованието от понеделник до петък (2-6 ноември 2009 г.) са преустановени занятията във всички училища на територията на община Враца. Мярката е предприета след като врачанските училища са подали информация за отсъствието на над 30% от учениците.

Миналият петък в Община Враца се проведе работно съвещание на директорите на училища и детски градини, на което директорите получиха информационни материали за предпазване от грип и беше съобщено, че са отпуснати допълнително средства за закупуване на дезинфектанти.

Детските градини засега няма да бъдат затваряни, но ще работят при по-строг медицински контрол. Медицинските специалисти ще проверяват здравословното състояние на децата всяка сутрин и ще се следи за безкомпромисното спазване на хигиенните норми.

Изпълняващият длъжността кмет на Община Враца Светла Кръстева съобщи, че с оглед предотвратяване на опсността от разпространение на опасни вируси Община Враца предприема мерки за ограничаване на всички масови прояви, в това число ще бъдат отменени и част от проявите, подготвяни за честването на 132 години от Освобождението на Враца на 9 ноември.

П. Ганчовска