Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
03.11.2009
Община Враца внесе пет предложения по проект “Красива България”, Кампания 2010 – мярка 01 „Подобряване на градска среда” и мярка 02 „Подобряване на социална инфраструктура"

В тях се предвижда фасадно оформление и вътрешен ремонт на закритата лекоатлетическа писта към Спортен комплекс „Христо Ботев”, основен ремонт на Спортна зала „Вестител”, ремонт на покрива, фасадата и смяна на дограма в Средношколско общежитие, гр. Враца – западно и източно тяло. Общата стойността на проектните предложения е 1 457 хил. лева, от които към 60% се осигуряват от Община Враца.

Подадените проектни предложения са за обекти, които са от изключителна важност за община Враца. Покритата лекоатлетическа писта се използва от два спортни клуба и от Центъра за работа с деца. През лятото там спортуват около 80 деца дневно, а през зимния период - около 200 деца дневно. В нея се провеждат и редица състезания. Чрез предвидените ремонтни дейности ще се подобрят значително условията за трениране на спортисти и ученици.

Сградата на Средношколското общежитие е въведена в експлоатация преди повече от 30 години и се нуждае от основен ремонт. В него живеят около 240 ученици от семейства, които са от уязвими социални групи от населените места в региона. Реализирането на предвидените в проекта дейности ще допринесат децата да живеят и учат в съвременна естетична среда.

В изпълнение на проектните дейности ще бъдат ангажирани и трайно безработни лица, за които се предвижда и професионално обучение.

П. Ганчовска