Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.11.2009
Кметът на община Враца д-р Костадин Шахов представи новия екип

Кметът на община Враца д-р Костадин Шахов представи новия екип

На първата си пресконференция като кмет д-р Шахов представи бъдещия си екип от заместник-кметове с техните професионални сфери. Съгласно новата структура, която ще бъде внесена следващата седмица за одобрение пред Общинския съвет заместниците на кмета ще бъдат трима.

Ани Василева ще отговаря за финансовия сектор и стопанското развитие на общината. Родена е в гр. Враца, завършила е Стопанската академия в Свищов със специалност промишлена икономика. Работила е като счетоводител в химическия завод „Химко”, след което е била гл. счетоводител в Затвора – Враца.

Новият заместник-кмет по строителство, устройство на територията и общинска собственост ще бъде инж. Петя Аврамова. Родена е през 1963 г. също във Враца, завършила е Техническия университет в София със специалност „Топлинна и масообменна техника”. В продължение на 10 години е работила в „Топлофикация – Враца”, след това е била управител на фирма в областта на енергетиката и собственик на фирма за проектиране.

Ръководството на хуманитарните дейности ще поеме д-р Михаил Шарков – досегашен секретар на Районния център по здравеопазване във Враца. От 1999 до 2001 година е бил Секретар на Община Оряхово, а преди това общопрактикуващ лекар там.

Досегашните заместник-кметове Светла Кръстева и д-р Слави Георгиев пожелаха успех на бъдещия екип и припомниха, че отговорностите им изискват да бъдат на поста си не осем часа на ден и пет дни в седмицата, а 24 часа в денонощието и 365 дни в годината.

П. Ганчовска

#
# # # #