Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.12.2009
Зимната обстановка след обилния снеговалеж в община Враца е под непрекъснат контрол

Това е изводът след проведената среща на Оперативния щаб за работа при зимни условия, свикана от кмета на община Враца д-р Костадин Шахов. На заседанието присъстваха експерти от Община Враца, Областно пътно управление, БКС ЕООД, Гражданска защита представители на дружествата „Топлофикация”, „ВиК”, БТК, и др. През последното денонощие количеството на падналия сняг е 20 см. Няма затворени пътища и непроходими участъци.

БКС-Враца почиства улиците в града с 27 специализирани машини. Към 1300 ч днес снежната маса, останала на уличните платна е обработена с инертни материали и подготвена за разчистване преди да паднат температурите във вечерните часове. През днешния ден и Синя зона – Враца ще бъде затворена като платена зона и ще се извършват дейности по почистване на паркоместата.

Рано тази сутрн основните пътни артерии са били разчистени и проходими. Осигурен е достъпът до медицинските центрове, училища, детски градини и обществени сгради. Продължава почистването на районите около спирките на обществения транспорт и подлезите. По-късно през деня специализираната техника е разчистила и високите райони във Враца. Допълнително трябва да се обработят възловите кръстовища, някои жилищни райони, автоспирките, както и стръмните участъци от общинската пътна мрежа.

Пътищата по направлението Баница - Мало Пещене, Враца – Веслец, Враца – Тишевица и Леденика – Пършевица са проходими, но при повишено внимание на шофьорите, тъй като не са напълно почистени. Останалата част от междуселищната пътна мрежа се почиства и опесъчава без проблеми.

Автобусен транспорт осъществява всички курсове по междуселищните линии. Градския транспорт се движи без значими закъснения.

Военното поделение и Гражданска защита имат готовност да се отзоват с техника и хора, ако обстановката се влоши във следващите часове. За по-добра координация и връзка е открит дежурен телефон в Община Враца – 62 00 19 и в БКС – 64 54 76. На него граждани, фирми и организации могат да подават сигнали, а информацията се предава незабавно до отговорните лица и структури за реакция и предприемане на съответните действия.

П. Ганчовсска

#
# # # #