Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
23.12.2009
Община Враца връчи наградите от Коледния конкурс за празнична украса

Община Враца връчи наградите от Коледния конкурс за празнична украса

Заместник-кметът д-р Михаил Шарков връчи грамоти и парични награди на отличените търговски обекти и жилищни сгради в Заседателната зала на Община Враца. Комисия под председателството на гл. архитект на Община Враца Данаил Дилков и членове Тодор Митов - художник, Кирил Беков – художник, Емилия Ралчева - аранжьор и журналист, Люба Филипова - фоторепортер и журналист и Даниел Асенов – журналист определи 13 отличени.

            В раздел „Търговски витрини на магазини” комисията отличи:

            - магазин „Детелина”, стопанисван от „Детелина-57” ЕООД с грамота и парична награда от 100,00 лв. за оригиналните решения и за поддържане високо ниво на аранжиране през цялата година;

 

            - за проявено творчество и професионализъм в Коледното аранжиране комисията отличи с грамота:

                        Ø магазин „Монтик”, стопанисван от „Монтик” ЕООД;

                        Ø магазин „Теодор”, стопанисван от „Теодор” ЕООД;

                        Ø магазин „Германос” с управител Даниела Стефанова;

                        Ø аптека „Медея” с управител Малина Цонева.

 

            В раздел „Туристически обекти - средства за подслон и заведения за хранене и развлечение”:

            Ø туристически комплекс „Зора”, стопанисван от СД „М и В Въльовски, Марински и сие” е награден с грамота и парична награда от 100,00 лв. за цялостно Коледно оформление на хотелския комплекс;

 

            Ø заведение за бързо обслужване с управител Любомир Тодоров се награждава с грамота.

 

            В раздел „Най-добре украсен жилищен блок” комисията награждава с грамота и парична награда от 100,00 лв. собствениците на жилищен блок на бул. „Втори юни” № 62 с управител Николай Диковски за проявената инициативност и колективно участие в цялостната Коледна украса на блока.

 

            За най-добре украсена къща и двор грамота и парична награда от 100,00 лв. получава сем. Росица и Йовчо Йончеви, живеещи на ул. „Трайко Китанчев” № 6.

 

            С грамота комисията награждава и собствениците на къщата на ул. „Хаджи Димитър” № 13- сем. Цветкови.

 

            В раздел „Училища и детски заведения” комисията награждава ОДЗ „Брезичка” с директор Венета Гергова с грамота и парична награда от 100,00 лв. за творческия подход при изработване на външната украса.

 

            В раздел „Най-добре украсена административна сграда” грамота и парична награда от 100,00 лв. получава колектива на „В и К” ООД за новите идеи и творческото и тематично свързване с прилежащата градска среда.

  

 

            С грамота се награждава и колектива на Търговско-промишлената палата за стилно аранжираната фасада на сградата.

 

Освен провокация за творческо мислене и празнично настроение, Коледният конкурс на Общината стимулира и благотворителността на участниците. Повечето от отличените с парични награди дариха средствата на образователни и социални институции. „Детелина-57” ЕООД дари 100 лв. на Фондация „Бъдеще за Враца”, хотелски комплекс „Зора” направи дарение на НУ „Иванчо Младенов”, управителят на „ВиК” ООД Ангел Престойски обяви, че дарява паричната си награда на Дневен център за младежи с увреждания „Зорница”, а семейство Йовчеви предостави своите 100 лв. на Дома за деца лишени от радителски гражи „Асен Златаров”.

П. Ганчовска

#
# # # #