начало » Новини
18.02.2010
Подготвят Зимния спортно-туристически празник „Враца 2010”

Подготвят Зимния спортно-туристически празник „Враца 2010”

До момента 740 ученици са подали заявки за участие в проявата, съобщи секретарят на Туристическо дружество „Веслец” Георги Петков на проведения вчера Организационен комитет. Спортният празник ще се проведе тази година на 20 февруари в местността „Колониите” във Врачанския балкан, под патронажа на кмета на Враца д-р Костадин Шахов. Учениците ще бъдат извозени с автобуси, които ще преминат на задълбочен технически преглед. Цената на билета за ученици е 2,50 лв. в двете посоки, за възрастни 2,50 в едната. Независимо от атмосферните условия в събота сутринта преди празника пътят до „Леденика” ще бъде опесъчен допълнително увериха от Областно пътно управление.

Снежната покривка във Врачанския балкан към момента е около 35 см., което ще създаде отлични условия за провеждането на традиционните игри и състезания на открито – крос в три възрастови групи, теглене на въже, бягане с чували, спускане с шейни и чували и ски-бягане. Организаторите са предвидили купи, медали и много приятни награди за победителите в състезанията.

Заповядайте на откриването на 25 зимен спортно-туристически празник „Враца 2010” на 20 февруари от 10.30 ч. в местността „Колониите”.

П. Ганчовска