начало » Новини
02.03.2010
Община Враца взе участие в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА ЕКСПО 2010” от 25 до 27 февруари в София

Община Враца взе участие в Международната туристическа борса „Ваканция и СПА ЕКСПО 2010” от 25 до 27 февруари в София

Борсата се проведе в Националния дворец на културата под патронажа на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и със съдействието на браншовите организации - БАТА, БХРА, БТК, АБТТА и Съвет по туризъм –София в НДК. В изложението тази година се включиха 341 участници от страната и чужбина. Сред чуждестранните изложители бяха Гърция, Турция, Кипър, Австрия, Италия, Тунис, Русия, Хърватия, Тайланд, Холандия, Малта, Великобритания, Израел, Перу, ЮАР, Словения, Дубай и Доминиканската република. От българска страна се представиха над 30 български общини.

Интерес към щанда на Община Враца проявиха над 2 500 гости на изложението, представители на туроператорски и туристически агенции, на хотелиерски вериги и курорти, медии и рекламни агенции, национални туристически организации, асоциации и сдружения, производители на обзавеждане за хотели и ресторанти, транспортни фирми.

Най-голям интерес за посетителите предизвика обобщената брошура за хотелите и ресторантите, подготвена от община Враца през миналата година, дипляните за реновирания манастир „Иван Пусти”, атракцион „Приказката” и развлекателен комплекс „Средновековие”, брошурите на РИМ и ЕВК ”Св. Софроний Врачански”, информационни материали за екопътеките във Врачанския балкан, както и офертите за зелено училище и летен лагер на хижа „Леденика”.

За първи път община Враца организира транспорт за представителите на хотелиерския бизнес от хотелите „Чайка”, „Класик”, „Хемус”, „Зора”, ”Ясен”, ”Раде”, хижа „Леденика” и директора на Регионалния исторически музей, които имаха възможността лично да разгледат най-голямото в България туристическо изложение и да се убедят във възможностите на „рекламата, която продава”.

Община Враца изказва специална благодарност на Петър Петров от туристическия сайт www. visit.vratza.com и ПП ”Врачански Балкан”, които съдействаха за атрактивната украса на щанда.

На работна среща, която Общината планира в следващите дни ще бъдат поканени хотелиерите от града и туристическите фирми, училищата и медиите, на която ще се направи отчет на туристическата проява и се обсъдят получените оферти и възможности за почивка и пътуване.

Петя Ганчовска