Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
22.03.2010
Община Враца ще се включи в инициативата на международната природозащитна организация WWF - Часът на Земята

 

За един час ще бъде загасено фасадното осветление на Община Враца, Читалище „Развитие” и Кулата на Мешчийте. „Часът на Земята“ е инициатива за повишаване на общественото съзнание, която Световният фонд за дивата природа (WWF) организира на 27 март между 20:30 и 21:30 ч. Целта на тази инициатива е да покаже, че ако обединим усилията си, можем да наклоним везните в борбата срещу изменението на климата. Призивът на Световната организация е да загасим осветлението в обществените сгради и извън тях между 20:30 и 21:30 ч., при условие че това не засяга безопасността.

Патрони на инициативата в България тази година са министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и Посланикът на Великобритания у нас Н. Пр. Стийв Уилиамс.

Миналата година организаторите отчетоха „Часът на Земята” като най-мащабната кампания, провеждана някога в света. Включиха се 88 държави и над 4000 града. Милиони хора угасиха осветлението си точно в 20:30 часа.

Часът на Земята започва да се празнува за първи път през 2007 година в Сидни. Тогава 2,2 милиона австралийци угасват осветлението си. Така се поставя началото на вече превърналото се в традиция честване. Денят, в който световния час на Земята се отбелязва, е последната събота на месец март. Инициатори на тази кампания са WWF – една от най-големите природозащитни организации, основана още в 1961 година.

            Йорданка Стоянова