Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
22.03.2010
Доротея Велкова, Николай Петров и Веселин Георгиев бяха „Мениджъри за един ден” в Община Враца

Доротея Велкова, Николай Петров и Веселин Георгиев бяха „Мениджъри за един ден” в Община Враца

Тримата са ученици от, Професионалната гимназия по търговия и ресторантьорство, СОУ „Васил Кънчов” и СОУ „Козма Тричков”. Те преживяха един работен ден в общинската администрация запознавайки се с проблеми на местната власт от позицията на кмет и заместник-кметове, председател на Общински съвет и началник-отдел „Образование”. В рамките на деня те присъстваха на пресконференция на общинското ръководство и официална среща с гостуващия във Враца посланик на Кралство Белгия Марк Михилсен.

Подборът на учениците, които осъществиха своята мечта за един ден на мениджърска позиция, беше направен въз основа на техните автобиографии, публикувани на сайта на фондация „Джуниър Ачийвмънт”, която организира инициативата в цялата страна.

   

Инициативата "Мениджър за един ден" се провежда за девети път като дава възможност на ученици от цялата страна да участват в управлението в рамките на един работен ден на представители на бизнес средите, държавните институции и неправителствените организации. Провежда се под патронажа на министъра на финансите Симеон Дянков. Партньори в инициативата са Министерството на финансите, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на културата, Министерството на външните работи, Министерството на труда и социалната политика, Американско посолство в България, Британско посолство и др.

 

Изготвил,

Петя Ганчовска