Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.03.2010
Кметът на община Враца д-р Костадин Шахов и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов откриха във Враца семинар по проект «Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България"

Кметът на община Враца д-р Костадин Шахов и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов откриха във Враца семинар по проект «Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в България"

В обръщението си към участниците д-р Шахов посочи приоритетите на Община Враца в развитието на туризма и проблемите, които спъват развитието на сектора в региона. Сред неблагоприятните фактори е и липсата на достатъчно реклама за по-малко популярните туристически обекти, които оформят облика на Враца и региона като туристическа дестинация. Дейностите, заложени в проекта на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма позволяват финансово подпомагане на общини и регионални сдружения именно чрез по-широка реклама, за което представителите на централната власт поеха ангажимент пред врачани.

На днешния семинар специално беше представен разработеният „Наръчник за туристическия бизнес", който съдържа ценна за туроператорите, хотелиерите, ресторантьорите и туристическите мениджъри практическа информация за привличането и обслужването на български туристи. Чрез наръчника заинтересованите лица могат да се запознаят с успешни практики и механизми за проучване на пазара, създаване и предлагане на по-добър туристически продукт, както и да почерпят идеи за финансиране на своите инициативи.

Семинарът е първият от поредица срещи със заинтересованите страни в страната. Събитието се организира като част от стратегията на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм в страната. До месец юни подобни информационни семинари ще се проведат в шестте района за планиране. Основната им цел е да бъде насърчен туризмът у нас за създаване и управление на по-добри туристически продукти и привличане на повече български туристи. В допълнение ще бъдат представени и възможностите за финансиране на проекти в областта на туризма по Оперативна програма „Регионално развитие".

П. Ганчовска