Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
09.04.2010
Фелдшери и медицински сестри ще бъдат обучени за борба с детския диабет

На 12.04.2010 г. в Превантивно-информационен център - Враца ще се проведе обучение на медицинските специалисти от училищата и детските заведения на територията на общината в областта на детския диабет. Обучението се организира в рамките на проект "Децата с диабет не са различни", реализиран от Национална асоциация на децата с диабет, под патронажа на министерство на здравеопазването.

От 6 април до 27 май 2010 г. в 20 града на страната лекари и медицински специалисти от детските градини и училища ще преминат обучения в областта на детския диабет. Занятията се провеждат от детски ендокринолози и медицински сестри от университетски клиники. Освен познания за същността на детския диабет, медицинските специалисти ще придобиват практически умения за съвременната инсулинова терапия и контрол, както и за справяне с възможни проблеми в условията на детските градини и училищата.

След преминаване на обучението, медицинските специалисти ще получават сертификат и точки, които удостоверяват повишаване на професионалната квалификация.

 

П. Ганчовска