Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.04.2010
МЛАДЕЖИ ОТ ВРАЦА ЩЕ УЧАСТВАТ В НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ НА ДЕТСКИТЕ И МЛАДЕЖКИ ПАРЛАМЕНТИ В СИЛИСТРА 15-17 април 2010 г.

Община Враца изпраща двама представители на Ученическия общински съвет в Националната пролетна сесия на Български детски и младежки парламент. Гергана Гиздина и Поля Иванова ще представят Враца на Десетата пролетната сесия на Български детски и младежки парламент в Силистра от 15 до 17 април 2010 г. Темата на сесията е „Младите говорят” с участието на младежки и ученически парламенти от цялата страна.

Проявата е насочена към повишаване активността на младите хора в обществото като основно внимание ще се обърне на необходимостта от активизиране на тяхното гражданско сдружаване и повишаване капацитета на организациите им с цел въвличане, реална инициатива и участие на младежките структури в обществения и икономически живот. Във центъра на дискусиите ще бъде ролята на медиите в младежките дейности, както и съвместната акция „Бъди активен, не агресивен”, призоваваща към активен начин на живот и противопоставяне на агресивното поведение сред младите хора.

Според организаторите на проявата от Асоциация Български детски и младежки парламент и Община Силистра Десетата пролетна сесия е стъпка за продължаване на започнатия диалог между младежта, политиците, местната и централната власт за ролята и мястото на младите в градежа на просперираща България.

П. Ганчовска